Friday, 30 December 2011

Freaking Happy

"IZZZZZZ YOU KNOW WHAT?!?!?!?!!?!?!? MY MUM DAH BAGI GREEN LIGHT, BELIAU KASI SAYA TUTEN TITUUUUU. SO MALAM NI DAH NAK RESIGN DARI PTM. I AM FREAKING HAPPYPYPYPY! Nak number kcm seksyen 8."


Gosh. Gosh. Weh, seriously, I am the happiest fat kid on earth right now. Lepas baca text Bobby je, aku yess yes tergelak sengsorang sampai adik aku cakap aku macam orang gila. 

Actually aku tak kata pun aku nak ke tak nak tau tuition situ, tapi mak aku yang nak sangat pergi daftar a\so aku ikut sajalah. Katanya "result dapat C D C D je, ha baik pergi tuition". Hmm. Pastu aku tetiba je tercakap "hmm nanti mesti tkda orang yang kakak kenal, mesti tkda kawan." Then my mum said "bukannya kena sentiasa dengan kawan. Diri sendiri kena independent jugak. Kadang-kadang, sebab ada orang yang kita kenal tu lah yang jadinya result dapat C D tu." Then I was thinking, ada betul jugak apa mak aku kata. So daftar jelah en. And now, secara rasminya, saya adalah anak didikan Kelas Tusyen Cikgu Mariyam, Seksyen 8. 

But then tetiba dapat text from Bobby kata mak dia kasi green light, terus semangat datang berkobar-kobar. Lol. Seriously, rasa semangat sikit nak pergi tuition weh. Hiewhiew.

Oh and, mak Bobby kata kitorang lesbo. Omg Aunty, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Wednesday, 28 December 2011

Tuition



Tuition? Yes, tuition. Semua orang dah start pergi tuition. Me? Duduk rumah lepak goyang bontot. Eh no, goyang kaki. To be honest, yes I never went to any tuition centre before. Well, I kan bijak bestari gituu. Ceh. Itu zaman dahulu kala, time tengah cemerlang dulu dulu. Now? Hampeh.

So yes I was thinking about to go for tuition next year. PMR weh. But.... Hmm. My parents kalau boleh nak yang dekat je cause senang nanti nak pergi kan. Hmm ingatkan nak pergi sama dengan Bobby. Hmmm. Tapi betul jugak, kang kalau my parents balik kerja lambat, siapa nak hantar pulak kang? Ha kan dah kena ponteng. So ada KCM belakang rumah ni ha, and my mum already called the teacher. Monday, Thursday and Friday from 8-10pm. And now, dah dua kali mak aku tanya nak pergi ke tak ni. Haiyomak. Today is the last day. Cause kalau nak, esok pergi daftar. So kena buat keputusan today!

Hati aku berbelah bahagi. Nak ke tak nak? Idk. Sebenarnya, aku nak sebab pelajaran dah makin merosot. Plus next year PMR. Aku tak nak sebab aku takut. Takut apa? Entah. Dahla takda kawan nanti. Lagi lah cuak nak pergi. Kang duduk sengsorang macam apa tah. 

Yes, I don't know how to make a good decision. Depends on my mum. Depends on my dad. Always. 

Entah bila nak reti buat keputusan sendiri. Such a lifeless me. Kbye. T.T

Monday, 26 December 2011

Oreo Truffle- Failed.

Hi. Saya penat. Baru lepas buat oreo truffle tak jadi. *sighs* Tahu kenapa? Sebab terlebih cream cheese. Haha. K so tadi aku nak buat oreo truffle tapi malangnya..... Hancus. Muehehe. Memula dah elok je, tapi lepas dah ngeng ngeng kan dia pakai mixer tu, rasa macam tak cukup cheese. So aku pun apa lagi, masukkan semua sekali la. Pastu dah ngeng ngeng lagi, nampak macam lembik. Macam terlebih cheese. Bukan macam dah, memang! Pastu entah apa aku fikir, aku ambik cookies quaker oat, aku campur je ah. Cause dah macam lembik kan, tak cukup oreo. Cheese terlebih. So aku tambah je ah. Pastu ngeng ngeng kan lagi, lembik lagi. Aku ambik pulak jacob weetmeal apa tah nama biskut yang bulat tu, aku campur lagi. And after dah penat nak ngeng ngeng kan dia, aku pun pasrah je lah.... Sedih tak? Lol tak. Aku dah tak tahu apa mau buat. Aku ambik pastu bulat-bulat kan dia, then celup dalam dark chocolate. Then biar few minutes, dah keras. Pastu adik aku makan dulu, dia kata sedap jugak. Pastu mak aku pulak. No comment. Hahaha. Tapi aku tak rasa rasa lagi, cause aku takut aku yang muntah nanti. Haha. So semua orang kata 'sedap la jugak'. OKAY SAYA BANGGA!

Then aku rasa lah sekali, pastu ya Allah nak termuntah. Tapi telan jelah. Overcheesed. Sumpah makan bebanyak mesti muntah! Mana taknya, the whole cream cheese aku campak dalam tu. Muahahaha okay bye.

Friday, 23 December 2011

Congratulations 96's



Well, hello. Semalam keluar result PMR. And congratulations to those who score straight As. Who doesn't, congrats too. Don't be sad. Be grateful. Maybe it's not your rezeki, so try to do better in SPM. Chill la. There's no need nak terjun bangunan if you don't get 8/9A right? You've done your best. 

Hmm so next year, my turn. Gosh. Kan ada dekat Buletin Utama kan yang OKU and others yang dapat straight As. So ayah tak habis habis cakap 'ha kakak, tengok tu orang cacat pun boleh berjaya.' 'tengok, tak ada tangan but still boleh dapat 8a, ni yang kamu ada tangan sempurna ni takkan tak boleh?' 'tengok tu, orang susah nak belajar, miskin tapi boleh je berjaya.' 'haa tengok tu macam mana orang gembira lepas dapat result.' etc. 

Well, yes I am so proud of them. Even tak sempurna tubuh badan, still boleh berjaya. Sometimes, aku pernah jugak terfikir, kenapa aku yang ada parents boleh bagi keperluan cukup makan pakai sihat tubuh badan apa semua, tapi tak boleh berjaya? Kenapa orang yang tak ada tangan, tak ada kaki pun boleh berjaya? Sedangkan aku, Allah dah bagi tangan kaki sempurna. Kenapa? Why I can't? Why?

One word, pemalas. Enough said.

One day, I will make you guys proud of me, Ibu and Ayah. I promise.

Monday, 19 December 2011

2 Inovatif '11



Hi Inovatif-ians. Gonna miss you guys. Seriously. Gonna miss this kelas-yang-bising-gila-nak-mampus. Even tak rapat mana, but still, gonna miss the memories in 2 Ino. Ustazah Norzuraini, our class teacher. The coolest teacher ever. Lol. But yeah, jarang nak dapat guru kelas yang baik ni. Boleh gossip-gossip, cerita itu ini. Dalam kelas ni, ada pelbagai jenis perangai manusia. And masing-masing semua buat kelompok masing-masing. Macam kelakar bila fikir balik.

Mirza, haha okay kau ni kelakar. Aku ingat lagi ada one time tu, kau curi curi makan dalam kelas, time tu ada cikgu depan mata kau je. Kau ingat takde orang perasan tapi actlly aku moon dengan bobby nampak haha.

Amirul Ashraf, oh kau prs tu yang adik saudara biak? Kan? Haha k

Zuhairi, omg weh aku tak tahu macam mana life kau. Kenapa kau senyap sangat? Mesti kau sakit hati kan duduk depan aku dengan moon? Yelah, kitorang selalu memekak. Kesian kau. Suara kau tu mahal sangat.

Aizat Aqil, kau orang yang duduk sebelah aku punya kawan tapi ada jarak sikit sebab meja terpisah. Faham tak? Tak faham takpe. Kau hmm kau aaa pernah terkutuk kau. Sorry.

Amirul Akmal, oh kau budak yang kening tebal gila and muka matured habis. And kekadang tu macam blur blur gitu hahaha.

Syahmi, bekas jiran depan meja. Dulu dia duduk depan meja aku dan dia sangat lah gila. Lepastu suka cari pasal.

Idzaudin, eh aku tak tahu double d ke tak. Kau ni, ish sebab kau la ada orang orang gila tu sikit sikit nak samakan nama. Kau Idz aku Izz. Jauh beza. Tapi diorang selalu menggila.

Alif Rafiq, ni budak yang baik hati time aku dengan bobby tengah angkat meja untuk sudut nilam, dia tolong. Padahal 1cm je lagi dah nak sampai, dia baru nak tolong angkat. Haha.

Afiq, pernah jadi orang tengah kau dengan ehem budak keals sebelah. Lol. Ajk nilam yang agak baik jugak cause everytime aku suruh letak je markah 10, kauletak je. Tapi kena ada upah, so tak baik sangat.

Amir Asyraf, moon pernah kata muka kau comel. Comel ke? Hahaha. Aku selalu nampak kau dating dengan ehem awek tersayang.

'Aqilah Najwa, penolong ketua kelas yang baik. Selalu marah bila kitorang gelak kuat-kuat.

Zulaikha, oh zula muka kau comel gila. Kecik je kurus kering gituw.

Izz, eh ni aku lah! Hahaha saya comel. Okbai. Oh tak, ni aku ikut turutan dalam gambar dekat atas tu, and sekarang turn aku. Haha k.

Anna, kau ni kalau mood tengah pelik senyap je. Takut aku. Haha kita dah sama kelas 2 tahun kan? Yeay.

Sharifah Nuraina, oh awak jiran belakang saya punya sebelah. *Terlalu banyak untuk diperkatakan*

Laeeqa, uuuuu budak ini manyak tinggi woo.

Farahaina, ini budak suka buli orang. Hahaha. And kalau dia gelak, ya Allah macam gila tahu.

Aina Hani, hai kawan since sekolah rendah. Kau kadang kadang pelik. Oh and nasi goreng kau time kh tu pergh sodap gilooo.

Amni, budak ini boleh buat bunyi yang macam orang tengah rap tapi dia sebut nama aku. Terer gilo.

Syazana, eh rahsia kau banyak ada dekat aku. Yang pasal ehem tu ni haha banyaklah jugak.

Lily, eeeee ni budak pandai sejarah ni eee. Hahaha hai orang belakang. Kau suka buat benda tah pape. Hahaha

Fatin, eh hi awek cantik manis.

Siti Sarah, suara awak macam cartoon lah. Kecik je comel gituw tapi... Eh tak ada apa lah. Haha

Munawwarah, hai jirang sebelah aku yang suka cakap banyak. *terlalu banyak untuk diperkatakan*

Hirfan, oh ketua kelas yang sangat tidak bertanggungjawab. Ceh tak lah, kadang kadang je. Suka tak datang sekolah. And kau pernah ada issue dengan moon dulu kan? Hahaha

Dini, jiran sebelah kanan meja tapi ada laluan sebab meja dijarakkan. Mende tah aku merepek. Awak ni comel lah kecik je.

Anis, oh ini budak kelas saya masa darjah 6 kan? Kot la, lupa dah. Orang semua pakai tudung hitam putih je, kau pakai tudung hijau time hari rabu ada latihan kawad. Ok itu lawak.

Aqilah, oh ni budak cun dalam kelas yang suka buat tudung penyekkan dia sebelah tapi tetap cun.

Aina Mardhiah, budak terer lukis anime. Cepat gila dia lukis and suara dia bapak slow gila kan weh? Haha


Btw, saya minta maaf dekat awak awak semua yang kalau kalau saya pernah tersakitkan hati awak ye? Faham tak ayat aku ni? Tak faham takpelah, ayat aku kan power. Aku rasa aku tak pernah buat salah dekat korang korang semua kan? Aku rasa la. Tapi kalau ada yang sakit hati tengok aku gelak or whatsoever yang aku buat dalam kelas, I'm sorry. Hihi :')


Thursday, 15 December 2011

Results.

Went to school today. Ambil slip and tengok kelas 2012. My result for final exam was like asdfghjkl. I only got 1A5B1C1D . And I am not proud of it at all. Seriously sucks. I don't know why. Rasa macam dah study gila-gila tapi...... result tetap macam !@#$%. Saya sangat kecewa dengan diri saya sendiri. 

Checked up my class for next year. That time, omg I'm so nervous. And suddenly I saw Munawwarah bt Mohamad Zahini's name on Dedikasi. Tengok lagi bawah sikit, I saw Najwa Fareisya. And scroll down down down and I saw my name. Ya Allah, alhamdulillah ada jugak kawan yang sama kelas. But sadly, Bobby's not in the same class with me next year. She's in Inisiatif. Nisak's in Karisma. Tulah korang ni siapa suruh pandai sangat? Aku dah kata jangan pandai sangat kan dah tak jumpa dalam kelas. Hish. Eh apo jenis kawan lah aku ni? Ada ke patut suruh kawan dia jangan jadi pandai. Ishishish. I'm proudly to say that I'm very proud of you guys. Well, keep it up. 

Friday, 9 December 2011

Extremely happy



WEEHOOOOOO! My twitter account is now available. K wait, I mean weh I can access my account already. Remember this post? Kan I told you I can't sign in kan? Now I can bebeh I can. Ohgosh, happy to the max. Lol whut. I change my p/w and suddenly I can sign in. I don't know what's wrong with the old p/w. 

P/s: I'll be away from social networks for about 5 days. Tomorrow balik kampung weh! 

Toodles xoxoxox

Kasih Bersulam Cinta

Assalamualaikum. Hey people, guess what? I'm done with the novel. What novel? Alahai, yang I bought dekat MPH tu, in this post takkan tak ingat? Haha k. So yeah, kalau diikutkan, one day pun aku dah boleh habis baca novel ni. Cause I'm the type yang kalau dah duduk mengadap novel tu, susah nak stop. Less than 15 hours kot dah habis. Kecoh gila. K I know. 

"Ikatan yang terbina ini
jangan biar terlerai agar 
hati kita tidak berkecai..."

Alaf 21 mempersembahkan, Kasih Bersulam Cinta yang ditulis oleh Rozita Abd. Wahab. Cetakan pertama 2011, so means baru je lagi novel ni diterbitkan. 

Novel ni pasal seorang student, Anis Razikin, yang terpaksa berkahwin kerana ditangkap basah bersama Hakim. Akibat daripada perbuatan ibu tirinya, Mak Cik Asmah, yang berkahwin dengan Abah hanya kerana tamakkan harta. Diorang kahwin terpaksa. Actually Mak Cik Asmah nak perangkap Badrul dengan Anis so that Badrul, anak saudara Mak Cik Asmah boleh kahwin dengan Anis and dapat harta. But then, Anis terjatuh atas badan Hakim cause terkejut and suddenly datang imam kampung, so diorang pun kahwin. Tak ada siapa yang tahu pasal perkahwinan diorang ni, Anis malu. Begitu juga Hakim. So yang tahu hanyalah Azhar kawan sekampung Anis daripada kecil dan juga merupakan kawan baik Hakim di kampus. Hakim dan Anis satu kampus. Hakim ni playboy. Dia handsome thats why ramai perempuan suka. Selepas dua tahun, barulah Hakim tersedar. Dia cuba untuk memikat hati Anis, isterinya. Dia sudah jatuh cinta dengan Anis. Dia sayangkan Anis. Tetapi Anis?

Woi ingat aku apa nak suruh aku type satu novel ni ke? Pergi beli sendiri lah baca kalau nak tahu. Hahaha. But overall okay lah. So sweet. And you know ada part yang romantik tu, biasalah suami isteri kan. 

"..Tak adanya Hakim nak pasang dua tiga. Tak larat Hakim. Anis seorang pun Hakim dah tak larat. Tak daya dah. Tiap-tiap malam kacau Hakim. Nasib baik ada cuti seminggu, kalau tak... teruklah Hakim kena layan Anis."

"Malam nanti ya? Jangan marah-marah lagi." Kata Hakim sambil mengenyitkan matanya.

Lol. Get it? Muehehe. Romantik gituw. Aku pulak yang terasa nak kahwin. Terasa ingin dibelai dan dimanja oleh si suami. Hahahahaha lol whut am I thinking about? K shut up. Well, semua orang nak kahwin. I love kisah orang yang bercinta selepas kahwin. So romantic! InsyaAllah, ada rezeki, panjang umur, ada jodoh, one day nanti kahwin jugak kan? Amin. K whut aku cakap macam umur dah 20 tak sabar nak kahwin. Wake up wake up, you're just 14 dear Nur Izz Hanani. Yeah I know. Haha. Gila. K. PMR tak lepas lagi dah berangan jauh sangat. 

Thats all, stay tuned! Toodles xx

Thursday, 8 December 2011

Twitter Account

I don't know what is wrong with my twitter account. I've tried to sign in for almost hundred times yknow, but it just can't. Wrong password/username? No. I've checked it for every single letter. I type the real one. I just don't know why I can't access my twitter. I miss twitter like so bad yknow. Seriously. I don't know what to do now. I just tweet via phone. But, you know that tak puas hati feel when you tweet via your phone? On ze pc is much better. 


Including today, it has been for like 2/3 days I can't sign in. Do my account been hacked by someone? But who? I don't think so. So I sign in again today and I'm just...


P/S; You can close this tab now. 

SO WHAT IS FUCKING WRONG WITH MY ACCOUNT DEAR TWITTER?! I MEAN LIKE, SERIOUSLY FUCKFUCKFUCK.


Okay, sorry for the harsh words. Please give my account back! Without twitter, I just don't know what to do and where to express on? :(


EXTRA NOTE: Hey, Kasih Bersulam Cinta so far so good. Nice love story. Just bought it yesterday and right now dah sampai chapter 35, pg.231 from 442. Yay me!

Wednesday, 7 December 2011

Jalang-jalang Alamandang

Hi, hi bye bye. Hi hi hi hi bye bye. K gila. So today bangun awal gila weh. Ceh awal la sangat. Breakfast at La Rizz, Sg. Merab. My mum tak kerja harini so we decided nak pergi tengok wayang. Alamanda jelah, mana lagi nak pergi. Mami I bukan boleh bawak kereta jauh jauh, tak tahu jalan kang sesat tak pepasal je. Haha. 

So sampai je terus booked ticket, cerita Breaking Dawn part 1. Actually tak sesuai kan, cause my adik-adik semua ada. Haha not bad lah cerita tu. Tapi banyak scene kissing kissing. Hahaha. Tak beli apa pun weh. Tak tahu apa nak beli pun. Main bowling, and ramai budak poyos. Lol. Pastu main arket? Arked? Or whatsoever, I don't know macam mana nak eja that thingy yang dekat tempat game pakai token dekat depan bowling tu. Best weh main kereta! My mum kata habis rm300 tak tau kemana. I think, banyak habis dekat foods. A&W, Famous Amos, Iz Jeruk, Pizza Hut, Popcorn, Food Court etc. Lol banyak gila beli makanan. 

Andddd guess what? Went to MPH, my mum asked for Ombak Rindu punya novel, tapi orang tu kata dah habis. So I pun pergilah cari novel lain. And ze tajuk is, Kasih Bersulam Cinta. Lololololololol jiwang much? I know right. Eh wait, mende yang jiwangnya? Normal lettew baca novel cinta, kan? Hahahaha ok. 
So, this is the novel.

Front view

Back view

And yeah, you guys need to try the Ultimate Cheesy Bites 7.


Yang ni yang add topping dia. Yang dinner tadi yang biasa je. Sedap sampai nak termuntah. Seriously. Cause memang cheeeeeeeese gila weh. Muak aku. Makan 1 slice pun dah boleh rasa kekejuan dia tu. Kekejuan? K perkataan reka sendiri. Lol. 

Oh and yes, tadi I jumpa bestpreng I tau you olls. Hahaha gebang. Muna pun actually ada dekat situ, tapi dia balik awal so tak sempat nak jumpa. But then  sempat jumpa Bobby. Dia datang semata-mata nak jumpa I and pergi a&w. Awww terharunya. Taktau lah pulak kalau dia memang nak datang situ ke apa. 

Peace no war. Assalamualaikum.

Sunday, 4 December 2011

I just don't know



Hi. My. Name. Is. Nur. Izz. Hanani. Lol why am I typing like this. Holiday, such a bored day. I wanted to update and post something new, but errr I just don't know what to post about. Keep reading ze older post and yeah silly me. I feel like study form 3 syllabus, but I got this one type of disease called lazy. Yes, I am. Holidays? Yeah, great. Lol no. A big no man. Okay, I don't know what to say anymore. I just.... Just... Argh fine. I don't know. I don't know and I don't know. I don't know what? I don't know lah wei I don't know. K enough being crazy typing girl. Stay tuned! 

Saturday, 3 December 2011

Sony EMCS

Today went to Sony. Got something like family day thingy. I guess. Huehue. Oh at first, sampai je nak keluar kereta tiba tiba terdengar 'eh izz!' aku pun macam err siapa pulak ni kan. Sekali pandang kereta sebelah, ada Nur Nadzratul Huda. Kawan masa kat jeps dulu. So kita pun hai lah dia. Then masuk tu terus pergi ambik breakfast yang diorang sediakan. Dalam plastik tu ada, twisties, roti gardenia, air milo. 

In ze plastic got ze foods
Then jalan lah macam orang gila dekat dalam tu. Weh ni wa nak cakap sama lu, dekat situ sumpah panas gila nak mati wehhh. Seriously. Aku ni dah la kalau panas kang mood swing je. Haha teruk betul. But serious, panas like gila gila freaking hot. It's kinda like carnival. So banyak booths sana sini and stalls. Ada games and stuffs. Oh and ada Daniel Lee from Malaysian Idol if I'm not mistaken. Alif Satar also. Dah la ramai bangsa weh dekat situ. Eh jap, bangsa ke? Agama? K taktau lah apa tapi banyak orang asing. Ada bangla, vietnam, indonesia and idk. So like sesak gila. And thousands of style. Ada tu, pakai ya Allah macam..... er okay jangan kutuk orang. Shut up. 

Depan stage tak ramai orang cause panasss. And ignore that mamat yg terselit tu.
Banyak mascot ada weh. Barney, mickey, minnie, smurfs, upin&ipin, and tak ingat dah. Oh and ada clowns. Haha sumpah lawak gila clown clown tu buat lawak. Magic dia hebat gila. Then about 10.30+ time untuk ambik kfc. Pakai coupon, so setiap sorang dapat satu plastik. Dalam satu plastik tu ada 2 ketul ayam, one slice pizza, chicken pie and mineral water.

With ze mascotssss ;

Barney.
Chicky! and plastic bag yang ada kfc tu gila berat.
Ipin.
Ada lagi gambo tapi maleh heh den nak upload kalau lembab cenggini. Haha okay gila. 


Okay ni muka dah penat sebab panas sangat. Tengok tu, diri depan kipas, tangan pegang kipas. Haha well. 

Kaki berbelang ._.
Loooooook! Panas tak panasnya dekat situ weh, kaki aku sampai belang hah. 

Okay maleh nak cerita panjang, nak tengok cerekarama. Ciao~

Friday, 2 December 2011

Pray for Kajang

Baru dapat tahu yang Kajang banjir. Ayah balik awal harini cause ground floor tempat park kereta tu tenggelam weh. Banjir. Like seriously. Takut gila dengar. Alhamdulillah tak terjadi apa apa. Be strong people in Kajang. Always alert bout banjir and careful okay people.




Chocoreo

Semalam saya buat chocolate with oreo inside. Tehehehe. Semakin rajin untuk memasak. Masterchef lah katakan. Okay saya berangan jap. 

So simple. As simple as abc. You just need oreo, of course and cooking chocolate. Haha I don't know actually nak pakai apa. Muna kata kalau pakai cadbury nanti manis sangat. So saya pakai la coklat masakan. Tapi tak sedap sangat lah coklat masakan ni. Macam ada something wrong. Tapi takpe, nanti try pakai cadbury pulak.


So yeah, this is cooking chocolate and ze oreos!


Then meltsss kan dia. Uuu yumyum melting chocolateszzz. 


Then letak chocolate tu sikit dalam papercup tu. Sepatutnya kena letak dalam bekas acuan dia. Tapi I takdo, so my mum kata pakai jelah papercup tu. 


Letak oreo. Bagi dia macam tenggelam sikit dekat dalam choc yang first layer tadi. Hahaha bukan nampak pun gambar ni. K who cares. Nobody. So shut up.


Then letak lagi choc tu dekat atas oreo tadi. Kasi full sikit. Ratakan or do whatever you wanna do.


Jengjengjeng. Sudah siap! Hahaha okay aku tak tahu kenapa aku bagitahu detail sangat macam mana nak buat. Dan kenapa ayat aku macam tunggang langgang? Oh biasa lah tu, otak tengah mereng jap ni. Ha and after dah siap semua tu, freez kan dia okay! Lepas dah freez about 5 minutes, makan la apa lagi kau tunggu. Hahaha okay bye. 

Thursday, 1 December 2011

Siblings.


Assalamualaikum. Hello beloved followers. How's life? Mine's being pathetic. Seriously. Sometimes, I just hate my life. Everyone does, am I? Yeah.

Wanna know something? I hate my siblings. Yes I am. You guys would never ever wish to have them in your life. Seriously. I'm the eldest one. 3 more below me. Have you ever felt like, nak cucuk nak lempang nak sepak terajang nak tumbuk nak etc adik-adik korang? Me, always. Like all the time. You're so lucky if you don't have ze brother/sister yang annoying much. But sometimes, tak best jugak ada adik/abang/kakak yang serious 24/7. Tak boleh nak cari pasal. 

Sometimes, I just wish not to have them as my siblings. If only we can choose. You guys takkan boleh nak bayangkan macam mana perasaan aku. Never. If you're in my shoes, then only you'll know. Everything in the house, aku yang kena buat. Everything. Sampai dah naik fed-up! You know, that feeling when you're talking to your brother/sister and they just ignore it and don't even look at yourr face? Macam cakap dengan tunggul batu? Ha, you know how's the feel? Aku cukup pantang betul kalau macam tu. Ingat aku ni invisible ke apa? No response at all. Lepastu nak buat muka beruk. Omg please, I feel like cucuk biji mata korang tu. Okay I don't know how to explain that really-annoying-beruk-face yang adik aku buat. You kena tengok sendiri if you wanna know.

That moment when your parents marah you, just because of your brother/sister's fault. Yes this. Dah selalu sangat kena. I'm used with it. Just because I'm the eldest, doesn't mean you have to put all the blame on me. Blame me for every-single-thing I didn't do. It's unfair. I have feelings too. And you, dearest brothers and sister, please lah wei. It's your fault so just admit it. They don't even respect me as their sister. Apa you rasa kalau adik you buat you macam mainan dia?

Dah boleh jadi essay dah ni. So what? Who cares. My blog, my rules. Lol whut. Okay sambung bercerekarama. I think, almost everyday I get into fight with them. Wrestling each other, lempang, sepak, pukul, cubit, etc. Yes, everyday. Ops, I mean, every-single-minutes. Senang cerita, sehari aku tak gaduh dengan diorang, tak sah hidup aku. Hari-hari nak kena terpekik terlolong macam hantu gila mana tah. Tension tahu tak weh tension. Diorang tak pernah nak appreciate apa aku buat untuk diorang. Masing-masing tahu dia nak cari pasal dengan aku. Kaki dibalas kaki. Tangan dibalas tangan. So thats me. So if diorang pukul tangan aku kuat, aku pukul tangan diorang kuat. Diorang sepak slow, aku sepak slow. Non stop sampai ada yang mengalah. Ugh.

Air dicincang takkan putus. Yeah, I know whatever it is, they'll still be my siblings. My brothers. My sister. My annoying crazy siblings. Forever. Just, I wish they will change their behaviour. Please. Sedarlah sikit diri tu. Change your attitude dearest Muhammad Izz Zikri, Muhammad Izz Zaki and Nur Izz Farhani. I know you can. 

I bebel banyak sangat ke? Haha who cares. Toodles!

Wednesday, 30 November 2011

Bye, November '11



30th November 2011. So yeah, today is the last day of November in 2011. Time flies. Like seriously. There will be no more 30th November 2011. It just once alive. Believe me. Time can't be rewind like a tape. We used to wish to have a time machine. Right? Everybody does, I guess. But we can't. That's the fact. No time machine. Just move on towards the future. Time doesn't stop and wait for anyone. Move on. Forget the past and try to improve yourself being more good. 

 

Monday, 28 November 2011

Chocolate Chip Cookies

Ohai people! Tehehehe. Hihohiho. Okay ni dah apahal pulak la tersengih-sengih macam kerang busuk ni. Ni nak bagitau ni, semalam I buat cookies tau you olls. Hahaha bapak gebangnya aku ni. So yeah, semalam boreng kan so pergilah dapur bukak cabinet makanan sekali ternampak cookies punya tepung tu. Actually, bukan buat sendiri pun. Ni pakai yang Nona punya tu, yang dah siap semua tepung dia. Tinggal letak majerin and telur je. Muehehe takpe, kira buat sendiri lah jugak ni. So here it is. 

Ni ha after dah mix kan dengan telur and majerin tu. Oh btw, best gila pakai mixer tu. Ngeng ngengg kan dia. Haha jakun sikit. Then like this.

Penyek kan yang ball tadi tu kononnya nak buat jadi bulat lah kan. Tapi hampeh, hancur shape dia ha. Ado kecik ado besaq. Hahaha. And this is after keluar kan from oven for about 15-20 mins.

Nampak sama je kan dengan yang before masuk oven? Hahaha dah la shape tunggang langgang tu ha.


Tadaaa! Done. Tengok tu, ada yang chip dia timbul, ada yang tak. Kihkihkih biaso lah orang baru first time buat kan. Tapi tapi tapi, my mom kata sedap okay. Haha actually at first tu rasa macam masin sikit tapi my mom kata okay je. I thought terlebih majerin, tapi dah orang tua kata okay, okay lah. Kita orang muda kena dengar cakap orang tua tau. Hahahaha weh bangganya aku buat sedap! Kbye. 

Friday, 25 November 2011

Noob me



So hi people. Guess what I did few hours before? Well in the process nak edit this silly blog but at last tak jadi. Like seriously weh, penat je aku try macam macam and last last hancur gedeboi balik. So I think, I need to learn more bout this edit thingy. I'm not that pro in this. 

Even it worthless, but I knew something new. I knew how and where to find ze background(s). And this is special credits to my beloved friend Najwa Fareisya. She taught me a lot bout this editing. Hehe thank you bebeh :* I need some times to edit this blog. Serious weh, nak edit blog mengambil masa yang sangat panjang bagi orang yang tak pro macam saya ni. So maybe next time I'll try to change the template, background and whatsoever. 

P/S ; I'll stay away from the social networks for about 3 days maybe. Balik kampung bebeh! (Y)

Stay tuned peeps xo

Wednesday, 23 November 2011

Re-read the past





Hi and Assalamualaikum dearest human. Pheww cakap macam ada 100 000 readers je. Ceh okay fine who cares. I just finished rewind my past. Maigod, I do really miss it. Seriously. Thousands of memories. Dulu I macam kanak-kanak, maybe. But now, I'm growing up as a teens. More mature actually. And I read those entries that I post last year and this year, it make me realized that I'm one of the Rempit. K what. Haha. K not funny. I mean, cuba you guys go and take a time to read my old post. Mesti you all gelak. Tapi bukanlah rempit yang tahap kritikal tu. Don't worry, I tak delete satu post pun. Betulkan ejaan and whatnot pun tak. So boleh je lagi baca benda yang sama.

Ada satu post ni, omg omg malunya. Time tu memang zaman kegemilangan aku lah tu. Haha seriously, aku tak percaya yang aku buat post pasal tu. Teruknya. Remember bout Mimi? Tamtam? Hahaha okay seriously, aku tak tahu kenapa aku rasa lawak sangat bila fikir pasal dia. Awwwh I just miss those memories. That moment when I've the stupid stalker and Bobby tak habis habis cakap tu Luqman. That moment when Moon tak habis habis cakap pasal mamat depan aku and jejaka pujaan dia tu. And ada satu time tu aku suka makan ayam till bagi gelaran Ayam Girl dekat diri sendiri. OMG malunya. Haha. That moment time pergi rumah Moon kononnya nak buat jadual waktu kelas. Tapi pergi buat waffle banyak banyak sampai tak terhabis hah. Then masuk sekolah lambat. 


Oh no, I just remembered something. Yes, dulu aku jahat gila. Aku dengan Najwa pergi kenakan Amirul Hakim. Buat surat bagai bagai. And kenakan Simran jugak. Letak tepung, telur and whatsoever. Then kena panggil dengan Cikgu Normah. Ya Allah, segan gila nak cerita balik. Tapi tu lah kenangan di zaman silam. Oh and hte moment yang Eyqa buat novel bout Alam Kami or Alam Kita something like that. And the characters semua anak Tan Sri anak Datuk. And dalam kelas main chit chat dalam one of Eyqa punya buku and merepek merabai kat dalam buku tu. That moment time last day sekolah form 1, and Nisak jadi pelik. Hahaha pastu pergi belakang sekolah then Teacher Normala kata jangan sebab kat situ agak keras.

I miss those memories with my friends :'( I miss being silly with my friends. If only time can be rewind. If only we can stop the time and enjoy the moment with our friends. If only.... okay enough. Stop. Ahhh I feel like crying right now. Too many memories to write.

Okay people, just remember that I'll always love you guys. Anyone yang pernah kawan dengan aku, and the memories we had, I'll always keep it in my heart. I love people that once made me smile and happy. Thank you guys :')





In memories :')

Tuesday, 22 November 2011

Malaysia vs Indonesia





WOI BEBEH MALAYSIA MENANG BEBEH MUAH MUAH BEBEH :* :* :* 

Okay hi people. My dashboard penuh dengan entry bout yesterday match. So I think I'm gonna post bout that too. So here it is. Okay lets start. Read this.

So I think semua orang tahu right semalam Malaysia vs Indonesia? So semua orang pun duduk depan tv, lepak kedai mamak and so on nak tangok this match kan? So saya pun sama jugak lah duduk depan tv tengok bola bebeh. Actually Malaysia got so many chance nak goal. Tapi ada je masalah. But kalau diorang kalah semalam pun, I think its gonna be fine. Because match semalam much better than time lawan Kemboja. Sangat bersemangat and tak ada rasa takut langsung with those ejekan and hinaan yang supporters Indonesia bagi. Kira okay lah weh diorang berani kot nak main depan 100 000 Indonesians tu. Kalau aku heh nak sepak bola kaki menggigil weh. 

Actually diorang dah boleh score 3-4 goals and should finish the game in 90 mins. Yelah weh esok diorang ada game lagi kot. Lawan Syria if I'm not mistaken. Balik tu confirm penat dalam flight confirm tidur terlentok terus lah kan. Confirm. Cause boleh tengok time masa tambahan tu, player Malaysia sangat penat. Dah la ramai injured. So kalau diorang tak menang esok pun its okay kot. Berbaloi la Nazmi Faiz tak ambik SPM. Bangga cikgu cikgu sekolah dia. Player Indonesia pun bagus je actually, diorang salam salam semua. Menteri dia pun okay je ha ambik gambar sama sama lagi. It just supporters dia je yang kurang ajar. Biadab gila weh. And ada moment yang doping control ke hape tah nama dia tu pergi halang jurulatih dia apa bagai nak check air kencing lah tu ni. Padahal game dah habis, sibuk nak halang dia. Time tu ayah kata 'Indonesia memang bangsat betullah' Hahaha masalahnya kan, diorang tanamkan something like kebencian tau dalam diri tu dekat malaysian. Biasalah, adat kan menang kalah. 

Ok, dah malas nak membebel.

Anyway, congratulations Malaysia! I love you bebeh :* 

Saturday, 19 November 2011

Nilai



So yeah, after zuhur went to Nilai. Had our lunch at BBN Cafe. Service dia, super lembab! I mean it. Seriously weh. Dekat dua tiga kali jugak la Ibu tanya orang tu dik mana order ni dik lol whut. This is the second and last time makan dekat situ. Haha. Then straight away to Nilai Home Centre. Nothing much there. House stuff, toiletries and other stuff. 

Then ahead to Giant. Giant dekat sini bukan macam Giant dekat Warta tu. This Giant is superb! Really. Aku suka gila weh pergi situ. Ceh padahal ni baru first time pergi. Besar gila weh sumpah besar. Dia macam mall. Like Alamanda? Ha yes, lebih kurang macam Alamanda. Masuk je, ada stall stall kecik biasalah kan then ada banyaaaaaaaaaaak gila baju weh kasut weh shawl weh and other thingy weh. Aku masuk je terus dah waaa nak tu nak ni nak tu nak ni. Tapi tak boleh nak round round sangat dekat situ cause Ayah nak cepat. Nak beli barang dapur and balik tengok bola. So terus je la pergi masuk Giant. Masuk situ je, pergh baju kasut dia mak ai banyak gila nak mampus. Harga pun okay lah jugak. Berpatutan. Lawa lawa jugak baju dekat situ. Mantap beb!

Dah beli beli apa semua, nak balik dah sebab bola dah start. And dekat luar mall tu, ada a few kedai jugak tau. Ada reject shop, tutti frutti, A&W, burger king, sushi king, mizi sport, popular, and moreeeeeeeeee. Like seriously weh, heaven. Ayah kata next time boleh la lagi pergi sini tak payah susah payah nak pergi KL. Sini je semua dah ada. Since my parents jenis yang tak suka pergi kl semata mata nak shopping ni, so for me dekat nilai punya mall ni pun dah cukup weh. Sumpah aku nak pergi sana shopping banyak banyak kasut baju seluar shawl food bedak sikat getah sepit beg buku alat tulis and moreeeeee! Okay dah gila. Enough said.

Thursday, 17 November 2011

Outing Here and There

Hi awesome readers. Stay healthy, stay cool and stay ohsem!

"prove it to me that you can take care of yourself without our attention"

I got something to tell you. Believe or not, me myself tak pernah keluar jalan outing with my friends. Not even once. Trust me. Never. Well I don't even know why my parents susah sangat nak bagi aku keluar. While others, mintak permission sekali je terus ha okay pergilah, nah rm300 have fun, pergilah tapi jangan balik lewat sangat. While me? no, tak boleh, and etc. Every teens want their freedom aite? Including me here. But terlalu banyak sangat kebebasan boleh di salahgunakan oleh nowadays teens. 

At first, memang lah aku rasa macam wtf semua tak boleh, benci ah camni, lari keluar kang etc. But now I realize why and why my parents like so hard weh nak bagi aku keluar. Even kedai belakang rumah. Maybe. One day dalam kereta ayah let me knew why he did it. Why he didn't let me freely merayap dengan kawan. He told me and others in the car ; Ayah bukan tak nak bagi kamu semua keluar sendiri sendiri, ayah boleh bagi tapi dengan syarat kamu boleh jaga diri sendiri tanpa ayah dengan mama. Ini tak, masing masing bilik sendiri pun tak pernah nak kemas. Sama je anak dara ke anak bujang ke bilik macam kapal karam. Tikus masuk pun mati tau tak. Kuku, ha kalau mama tak potong biar la sampai dah jadi macam pontianak pun tak reti reti nak potong. Solat, ha lagi lah subuh kalau ayah tak kejut takdenya nak bangun. Kalau ayah tak tanya takdenya nak solat. So how? Macam mana ayah nak lepaskan? You yourself pun tak reti nak jaga. Inikan pulak dekat luar dengan kawan. Zaman sekarang ni bukan macam zaman dulu nak, sekarang ni dah macam macam berlaku. Dunia akhir zaman dah ni. Ha kakak tu kalau ayah lepaskan, macam macam boleh jadi. Kamu tu perempuan, ingat sikit. Selagi kamu tak kahwin, selagi tu kakak adalah di bawah tanggungjawab ayah. So fikirlah kenapa... 

Maybe some people were like hek eleh poyo gila, konon alim lettew, bapak kesian do life kau macam tu, macam mana kau boleh tahan macam ni? etc. Yes, I admit it. At first memang macam macam aku fikir. Pelbagai perasaan bergelombang dalam diri. But then aku sedar. I know there must be a reason why. Ayah takkan lakukan something yang tak baik untuk anak dia. 

So now, I don't even care if my friends pergi keluar suka suki happy sana sini. I don't care. Itu hak diorang so lantak diorang ah kan. But for me, I need to I must to ikut apa yang ayah kata. Once he said no means no lah. Menangis keluar air mata darah sekali pun it'll still be NO. Dah biasa sangat dah dengan no, tak boleh tu apa semua. Sampai kan kadang kadang tu kalau my friend ajak keluar pun I said no jugak. Cause kalau tanya pun tak boleh jugak nanti jawapannya. But sokay, for me study lagi penting, enjoy kemudian. 

Hahahaha okay aku rasa nak tergelak sendiri lepas baca balik apa aku tulis ni. Macam lawak en? Lawak tak lawak it's the fact. So yeah stay tuned bebeh! xx

Wednesday, 16 November 2011

Mona's Birthday

Munawwarah Mohamad Zahini


Hey there Monaaaaaaaaa! Okay people, see the picture up there? At the left beside me is my beloved baby. Ceh. Yang kurus kering macam tengkorak tu ha yes yang tu lah Munawwarah. Dia kawan saya. Dia ni kecik je segala-galanya lah kecik. Badan kecik tulisan kecik tulang kecik mata kecik muka kecik kaki kecik tangan kecik okay tu jelah yang boleh disebut kang tak cukup space nak list kan semua sekali. Comel kan dia? Macam muka tikus, ada tak? Tak ada? K korang rabun ni sama macam dia. Hahaha no, kidding bebeh. Jangan marah ye mona. Watlek watpeace. Oh ye saya nak nyanyikan satu lagu untuk awak, harap awak sudi mendengar suara saya yang sumbang macam katak ni. 

*singing*

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to mona
happy birthday to youuuuuuuuuuuu

*clapclap*

Okay dah habis nyanyi. Sedap kan suara saya? Tahuuu. So, happy belated birthday dearest Munawwarah! May Allah bless you always and success in your life. Thanks for being a good friend to me. I love you bebeh 

Wednesday, 9 November 2011

Seni & Textbook

Today last paper for final exam. Seni paper 2. Yes seni. Seni, masalah gila. First time harini buat tak cukup masa. Soalan semua tah macam apa je JPS buat. Bagi la yang senang sikit like tiup water colour pakai straw tu ke or maybe cop cop pakai kentang ke, ni tak bagi semua yang nak kena lukis. Memang suka ah kan aku -.- So yang paling senang is, buat corak tapi kena pakai teknik cerminan something like that. And yes, I choose that question. 

I just hate seni. Seni tadi sumpah cam taik. Taik pun lagi lawa kot, eh tak tu tipu la kan. Maybe la aku punya lawa sikit dari taik lembu. Lol what macam dah takde benda lain je nak pakai aku ni taik jugak kena ha. Who cares. So tadi time buat pergh masalah gila wehhhh. Tak cukup time satu hal. Salah lukis dua hal. *cehh sebenarnya tak reti lukis ni* Salah colour tiga hal. Letak banyak air empat hal. Takde pallet, berus lima hal. Haaa semua lah tak kena. Ada je benda tak betul seni ni. Why lah kena ada seni?

Textbook. Yes esok kena hantar textbook form 2 and dapat textbook form 3. And you know what?!?! Tak cukup buku, ada buku yang hilang!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaa ugh ugh ni malas ni bila ada buku hilang. And just now my mon just told me and my sister and brothers make sure semua buku teks ada heh jangan ada yang hilang. This is the first time aku tak cukup buku teks time nak pulang weh. First time. Buku teks pun nak kecoh kan. Butttttt who cares lantak aku ah nak kecoh mana. Zzzzzzzzz kbye.

Tuesday, 8 November 2011

Tuesday.

Hello people. Morning. Now 1132 and I just woke up. Believe it. Yeah tu lah akibat kalau lepas subuh tidur balik. Sumpah rasa macam tak larat gila nak bangun. Malas gila. Ugh. Oh today still ada exam. Sivik, pj and seni paper 1. And you know what? Tak sentuh buku langsung. Great Nur Izz Hanani great. Give a big clap. *pap* Okay even those subject not-so-important but yes I've to take the paper no matter what. Even seni is the subject I hate cause I really don't have the talent on art thingy, I've to take the exam. Duhhh ._. why lah. Apa mau buat bukan aku yang tetapkan schedule exam kan. But but but orang kata sivik and seni susah. Oh really? Pheww dah la tak baca satu huruf pun lagi ni. Zzzzz why lah you so pemalas hah dey. Well idek why. Haha not funny. Byeboi me wanna take my bath now. Take care xx Oh before that, wish me luck on this papers okay! 

Sunday, 6 November 2011

Salam Aidiladha



I'm wishing all the muslimin and muslimat all over the world Selamat Hari Raya Aidiladha. May Allah bless you always. So this year raya dekat sini je since nenek dengan atuk ada dekat bangi. If raya dekat sini means there's no mooooooo. Aloooo kalau kat kampung best sikit boleh tengok lembu kena korban. Awww to all lembu lembu yang akan dikorbankan esok, have a safe journey to heaven yaa. Oh and to all yang ada dekat Mekah, semoga anda semua mendapat haji yang mabrur especially for my aunt and uncle there. 

Enjoy your day, have fun have a blast!

Goodbye xo

Friday, 4 November 2011

Its over

Hi back peepos. Pergh look at my title. Well its over okay it is just over. There's nothing more between me and....... form2 books. Hahaha title phew macam baru lepas putus cinta hah. Well my Final Exam is over. I mean not that over lah actually. Ada few papers yang agak tak penting lagi belum habis such as seni sivik pj etc. But the most important thing is 8 subject tu dah habis. So yeah I'm done with ze books for this year. And will pulangkan textbook this 10th November, Thursday. 

OMGGGGG 2011 almost come to the end dude. Means that I've only a few months to be a form 2 student. Omgomgomg I just can't believe it yknow. Anda percaya? Tidak? Begitulah juga saya. Masa berlalu dengan begitu pantas sekali. Kaaaaaaaaaaaaan? Next year, I'll be one of the PMR victim. Goshhh why time fly so fast hah. Layak ke muka macam aku nak jadi pmr candidates? Hahaha macam lawak kan. Macam la. Ceh.

Exam so far okay lah boleh tahan susah senang jugak soalan JPS buat ni. I don't know either I can pass it with flying colours or not. Okay I'm worry bout the result. Result final exam akan menentukan kedudukan kelas next year. I just don't want masuk kelas last tapi apa kan daya kalau dah ditakdirkan begitu. Sob sob *drama jap heh* kalau boleh please please please I nak sama kelas with my girlfriends. Hopefully we all can together gether sama kelas. 

So yes today cuti for hari raya haji. Actually I just knew yang raya haji this sunday. Okay teruk gila aku ni. Hihihi :3 

Ehh byebye I gtg, stay tuned!

Sunday, 30 October 2011

Cameron Highlands and Putrajaya


So yeah as you guys know, last friday went to cameron with atuk, nenek, ciknana, uncle wan, sabrina and diana. I had so much fun even it's only 2 days. Like seriously dekat tempat yang we all tinggal tu omg omg so freaking cold. Masuk je rumah tu pijak lantai dia oh god bapak ah sejuk nak mati. Tak ada aircond and kipas pun dah rasa macam bukak a/c 16c. Ada heater pun macam tkda je. Tkda beza pakai heater dengan tak pakai. So yeah cameron, apa lagi? Strawberryyyyy leww! Omg I love that strawberry with chocolate. Banyak kali kot makan mende alah tu. Then shopping shopping sikit ha tu je la. But overall its awesome lah. 



Oh today ada kenduri Aunty Nor dekat Taman Botani so yeah selamat pengantin baru. Have a blast. But erm dia punya wedding macam toooo much kebaratan. Get what I mean? My dad, Pakngah, Paklang and atuk kot tak silap tadi semua complain pasal the wedding. But nak buat macam mana tu diorang punya pilihan aite? Plus husband aunty nor tu pun memang keturunan mat salleh. No wonder lah diorang suka tema ala ala omputih ni. Malas nak cakap panjang pasal that wedding. After that, pergi solat zohor dekat Masjid Putra. Well I really can't remembered bila pergi sana. But seriously dah lama kot tak pergi so tadi pergilah kan. And baru tahu rupanya orang yang tak pakai tudung or tourist or non-muslim yang datang situ nak melawat capture capture apa bagai, kena pakai ada la baju yang macam baju hujan tu. So siapa yang muslim pakai tudung but pakai seluar ketat lengan pendek pun kena pakai that thingy. And you know what? It looks like doctor nak buat operation yknow bila diorang pakai tu. Seriously. So kelakar. Haha k tak lawak. 

Okay bebeh tomorrow I ada final exam lagi. Time flies. Like really fast. 1 week dah habis. Tomorrow is monday. Ohmygod. Okay people wish me luck for the exam cause I wanted to be in the same class with my buddy next year. Hopefully. 

See you later after my finals and maybe on raya haji holiday. Baibai. Toodles xo

Birthday boy and girl

MUHAMMAD IZZ ZIKRI



So yeah actually his birthday on 26th October. But yeah me busy so what can I do. Erm okay hi gendut, you're 13 now. Yes t-h-i-r-t-e-e-n you know. So please act like a thirteen years old boy. Not like a 3 years old kid. And I'm begging please please please please jangan nak annoying sangat. You hurts me a lot you know when you do your annoying attitude like doing the beruk face. Jangan nak suka sangat cari pasal with me okay? Cause you know you'll lose at the end cause it's always be me yang akan menang. Ceh padahal tak jugak kekadang tu. Whatever, what I know is please stop being so annoying, childish and all the bad attitude of yours. Please. Oh btw happy belated birthday! May Allah bless you always boy.


NUR IZZ FARHANI



Okay so today 30th October. Happy 7th birthday girl. May Allah bless. So urm you you... err I don't what to write about you. Haha so okay you pun sama with your brother. Annoying jugak sometimes. But er you just 7 so like aaa whatever. K have a blast!

*out of idea*

I hope you guys will always success in your life. And okay me love you two even you two always hurts me like asdfghjkl. But you're still my brother and sister so ok bye! 

Friday, 28 October 2011

Quick-post

HELLOOOOOOO people! So yeah at 9+ tadi my mom called me.

*ringgggg*
Me: hello..... *with suara bangun tidur*
Mum: kakak, atuk nak bawak pergi cameron! bangun sekarang!
Me: hmm k..
Mum: cepatlah bangun mandi siap sekarang pukul 12.45 nanti dah siap!
Me: okay
Mum: pack cepat.
Me: okay
Mum: kbye
Me: kbye

LOLS okay teruk gila aku ni. Yelah orang tengah tidur kan mana nak semangat cakap. So it just me and Ebby with Sabrina and Diana going to Cameron Highlands with atuk and nenek. Oh and with Ciknana and family. YAY!

Oh and actually I got sooooo many story nak post but hmm kinda busy. Ceh tipu gila padahal cuti tak baca buku apa pun nak kata busy konon. Haktuih! Err okay nvm so I'll be away for 2 days. Once I come back from Cameron I'll post about

  • Zikri's birthday
  • Cameron story
  • Why my parents don't allow me out


and..... some other stuff. Till here people stay tuned! 

Much love, izz xo

Wednesday, 26 October 2011

Happy Deepavali

So yes, today is Wednesday and it's deepavali day. Me here, wanna wish Happy Deepavali to all hindus all over the world. And yes to all my Indian friends who celebrating it I wish you all Happy Deepavali okay. Ada ke aku indians friend? Haha okay nvm. Have a great deepavali y'alls! Have a blast and enjoy your wednesday people :)

Much love xx 

Monday, 24 October 2011

Holidays and Exams

Yo wassup everybody. So yeah today me not going to the school because my school cuti like for a week sempena Deepavali *betul ke? Okay I don't know macam mana nak eja dipavali. So be jelly people sekolah I cuti 1 week sekolah you hadooo? K cuti seminggu pun nak gebang but tak salah nak bergebang gebangan sekali sekala. Ayat aku macam asfdghjkl k. 

Last Friday, the first day of my final exam. So baru jawab 2 papers which are, Agama and Mathematics paper 2. So far boleh tahan gak ah susah senangnya paper ni. Well as you guys known, the whole Selangor dapat soalan yang sama I guess. I'm not sure Selangor or only Bangi but yang pasti kat sini paper sama lah. PPD or JPS or amende tah I don't even know siapa yang buat tapi orang orang tu lah. So tak boleh nak tahu sangat apa yang kena baca hafal apa semua cause cikgu pun tak tahu soalan kan. Hmm.

This holiday so far baru baca science form 1. Tu pun tak lepas lepas lagi bab 2. Hahaha well I am not in the mood nak study lagi. 

Oh okay wait, ada cerita ni. This morning, nak baked pizza tau. Wuuuu Nur Izz Hanani masak pizza? OMG OMG unbelievable. Hiho nak masak nasi goreng pun tak pass lagi ni nak buat pizza? Heh belum tiba masanya. Pizza yang dah ready made tu je ha beli kat carrefour semalam. So tinggal masuk dalam oven then tunggu about 15-20 minutes and tadaaaaa siap untuk dimakan. So the story begin like this, kan nak panaskan oven kan, so buat lah apa yang patut tapi oven tu tak panas panas jugak. On that time ayah ada kat rumah lagi so pergi lah tanya ayah macam mana but then ayah kata mana lah ayah nak tau benda benda ni. Then ayah check tu ni apa semua rupaya tak pasang plug. And I was like zzzzzzzzzzzzzzz no wonder lah tak panas panas oven ni dari tadi. Okay me so stupid on that time. Hahaha boleh pulak tak pasang plug dia. Haiyo.

Tangan saya sakit. Okay kena oven jugak. Haha semua pasal oven. And macam berparut okay nasib baik dekat jari tu pun sikit je. Hish next time I'll be more careful with this oven thingy. 

Sunday, 23 October 2011

Two Annoying Goats

Well hello earthlings. Actually ada 2-3 topic nak update yesterday. But I don't know why, right after this annoying gila babeng boy, Muhammad Izz Zikri pakai pc, terus internet tak boleh nak access. I was like woi bang betulkan lah balik ni asal internet tak boleh bukak blabla dah jadi macam mak nenek dah potpet sana sini dekat telinga dia. Yelah, just imagine I gave him time nak pakai but then tah apa dia buat habis jahanam semua benda. So tak boleh lah bukak semalam. 

Oh yeah paragraph first ni actually dah buat petang tadi but tak sempat sempat nak habis kan ayah suruh siap nak pergi rumah Maklong. So okay now jom sambung!

Kan semalam dah tak boleh nak on so aku pergi buat burger. Time ni malam since I didn't had my dinner, so I go downstairs buat double cheese burger. Okay me so terror aite boleh buat cheese burger? Haha okay buat burger pun nak kecoh. And you know what? This boy sibuk je nak tiru aku. Dia pun pergi masak jugak benda yang sama. Well just for your info, I hate it when people tiru apa yang I buat. I mean like seriously, asal time aku buat jugak lah kau nak buat? Sebelum ni tkda pulak sibuk nak buat? Ugh. Dia memang suka cari pasal and sangat suka buat aku marah and sangat sangat suka buat benda yang annoying di mata aku.

Then dah tuptaptuptap few minutes later I went upstairs nak try bukak internet if can. But then still tak boleh so I was like AAAAAAAAAAA woi gajah betul la kan internet ni gila and dia boleh kata abang dah set dah kalau time kakak nak pakai internet rosak tak boleh access aku apa lagi ha sekor sekor aku belasah. Right after that, I can't remember apa yang buatkan aku gaduh dengan kambing ni which is zaki. Apa yang aku tahu memang gaduh gila gila ah pukul sana sini masalahnya aku pukul sikit dia nak melebih sepak pakai kaki pulak. Aku balas ah balik balas punya balas last last aku yang menangis. Well dia lelaki kan aku perempuan. Fikir sendirilah why aku nangis.

Okay nampak macam tah pape kan tu pun nak nangis ok gedik gila minah ni. But yeah aku tak nangis cause sakit ke apa tapi aku nangis like gila gila cause.................... ahh susah nak explain. No words can describe how I feel on that particular time. Only Allah knows.

Sehari tak gaduh dengan dua ekor kambing ni tak sah! Btw, I used to call them kambing because of diorang ni kalau main berpeluh peluh busuk gila macam bau kambing. Seriously. Eventhough I don't know how goats smell like. 

Tuesday, 18 October 2011

Unfinished homework

So hi y'olls. Know what? Yesterday kena marah dengan cikgu Siti Fatimah sebab masuk class lewat. I mean not that lewat la few minutes je pun about 10-15 minutes. Then masuk masuk terus kena diri dekat depan blackboard lepastu dengar dia cakap macam macam. Sangat memalukan. But... not that malu la cause semua yang ada dalam tu pun classmates kan sp semua pun dah tahu yang Sharifah Nuraina, Munawwarah and Nur Izz Hanani ni memang suka masuk class lambat. 

Tak cukup dengan tu, kena pulak marah sebab tak siap siap lagi sketch book yang supposed to send it last week. I guess. So yeah I got 5, yes 5, F I V E kerja yang tertangguh. Okay I know, banyak gila kan. Mesti you guys pun macam eee pemalas gila dia ni or maybe masuk jess tapi perangai tak macam budak jess pun. But yes thats it. Plus, ni kerja seni so memang tak ah aku nak melukis sana sini.

One fact you need to know about me is, I hate art. Like seriously, memang takda bakat langsung dalam seni seni ni. Suruh la aku lukis apa pun, confirm tak jadi. Orang lidi pun jadi tak jadi je. How suck I am at art work. Well, what can I do takdir menentukan aku dilahirkan tidak berdarah seni. Amboi ayat hahaha. 

I think enough for now cause me tak take my bath lagi and now 11.46. Zzzzzzz sekolah lah apadaaa. K babai earthlings. Muah muah.